enotus

enotus

Chateau de Bourdeau

2020. szeptember 20. - Oliver Garrett

Ha a tengerparton való pihenés nem a célja, fontolgathatja a történelmi helyekre való utazást. Amikor Franciaországban utaztunk, úgy döntöttünk, hogy kipróbálunk egy atipikus útvonalat számunkra. Hihetetlenül gyönyörű kastély található a Savoy régióban, amelyet a 11. században építettek a Lac du Bourget-tó partjára - a Chateau de Bourdeau-ra. A történelmi látnivalók mellett ez a kastély egy szálloda, ahol szobát is foglalhat (bár csak 8 szoba van, és mindegyik tematikus).
chateau-de-bourdeau30-e1571671400840.jpg
A kastély ezeréves (!) Története különféle francia családokra emlékezik, ideértve azokat is, akik a 19. században az Oroszországi birodalomba emigráltak, és egy ideje a Romanov-dinasztia ékszerészei voltak. A kastélyt a „kreatív intelligencia” képviselőivel is társították, akiket Michel Montaigne vagy Honore de Balzac képviselt. Alphonse de Lamartine francia költő munkái különösen erőteljesen befolyásolták a várot (a jelenlegi szálloda egyik szobája neki szentelt). Tehát nem meglepő, hogy a kastély ilyen benyomást tett a fényes történelmi alakokra - nagyon szép helyek veszik körül.
chateau-de-bourdeau10.jpg
Amikor ötletünk volt felkeresni a „Francia kastélyt”, természetesen a borkészítésről beszéltünk. Ez a kastély azonban a borkészítés szempontjából meglehetősen korlátozott. A korábbi tulajdonosok a kastélyban található szőlőskertnek köszönhetően folyamatosan bort készítettek. A szállodavezető szerint azonban a jó bor előállítása több szőlőt igényel, mint amennyit a szomszédos telek képes biztosítani, ezért állították le a termelést. A tulajdonos nemrégiben történt cseréje után (azt gyanítom, hogy oroszok :)) folytatódtak a borkészítési kísérletek, de nem volt esélyünk kipróbálni a készterméket - az új termés éppen a szőlőben érlelt.
chateau-de-bourdeau21-e1571671285290.jpg
Általában véve a kastély környéke erősen hasonlít Alexander Dumas regényeire, miszerint a szovjet iskolások elképzeltek olyan helyeket, ahol a hősök kalandjai történtek. Az olyan kastélyok, mint a Chateau de Bourdeau, lehetőséget adnak arra, hogy megnézze, hogyan nézhettek ki a korábbi idők befolyásos francia emberei. A dombról induló út, amelyen a kastély található, a Lac du Bourget-tóig vezet egy kis csónakkal. Tökéletes hely horgászásra vagy a helyi szépségek szabadidős elmélkedésére. A kastély összes fényűző területén csak a szőlő maradt fenn, ám nyilvánvalóan az összes környező falva valamilyen módon kapcsolódott a múltbeli helyi nemesi birtokhoz. A kertek maradványai még mindig láthatók valahol - almafák és más gyümölcsfák találhatók a kastély körül lévő üres területeken. Viszonylag véve - a hosszú halvány nagyság.
chateau-de-bourdeau25.jpg
A legkellemesebb élményünk a vár meglátogatása volt. Ugyanakkor az évszak nem igazán fontos a látogatás szempontjából (valószínűleg alacsonyabb lesz a megélhetési költségek a népszerűtlen turisztikai szezon alatt). De arra a vágyunk volt, hogy más francia kastélyokat is meglátogassunk, amelyek vendégeket fogadnak, amikor esélyünk van. Már külön levelet írtam ezekről a kastélyokról - a Chateau de Mazanról.
chateau-de-bourdeau20.jpg
Mint általában, autókölcsönzés az Cars Scanner oldalon, a szállodafoglalás a Hotels Scanner.

P.S .: Világszerte a strandok értékelése: A világ legjobb strandjai.

A bejegyzés trackback címe:

https://travel-notes.blog.hu/api/trackback/id/tr1715772272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása