enotus

enotus

Hétvégi kirándulás Athénba

2021. június 09. - Oliver Garrett

A gyönyörű strandokkal, a történelmi helyszínekkel és az izgalmas éjszakai élettel a görögországi nyaralás megtervezésekor az athéni népszerű és stílusos szállodák sok utazó kedvelt választása. A Görögországba utazás egy életre szóló élmény, és rengeteg tennivaló és látnivaló van ebben a célpontban. Az egyik leginkább a Földközi-tenger szigeteire utazott, Görögország sok mindent élvezhet mind nappal, mind éjszaka.

athens_the_parfenon_view.jpg

Festői strandjaival Pireusz és Korfu szigetei Görögország turisztikai központjának részét képezik; Ha pihentető kiruccanásra vágyik, ajánlott kirándulás Piraeusba vagy Korfuba. Mindkét sziget festői és viszonylag csendes strandokat kínál, míg Korfu sokkal csendesebb annak ellenére, hogy ugyanolyan szép. Kombinált jegy Athénba és Pireuszba lehetőséget nyújt az utazóknak, hogy megnézzék a görög sziget mindkét oldalát.

athens_pandrosu_street_view.jpg

Ha először utazik Görögországba, vagy csak több történelmet szeretne megismerni, utazzon Görögország történelmi helyszíneire és városaiba. Látogasson el Athénba és Görögország fővárosába, és vegye fel a híres Syntagma teret vagy az Archontiko Argyrou-t. Az előbbi a hellenisztikus időszakban épült Archontiko étterem otthona volt, ma pedig lenyűgöző múzeum szobrokkal, mellszobrokkal és más régiségekkel teli. Ez utóbbi a görög kézművesség legjobb példája. Egy másik kötelező látogatás a Görögországba látogatók számára az ősi Oiau-sziget. Ez a korall-öböl lenyűgöző naplementéjéről ismert, és népszerű hely az úszáshoz és a sznorkelezéshez.

athens_monastiraki_square_general_view.jpg

Azok számára, akik szívesebben látják a naplementét Athén várostól nem túl messze, egynapos kirándulás Syntagmába nagyon ajánlott. Ha hajókázik a Gorgon folyón, vagy romantikus sétát tesz a vízi úton, lélegzetelállító kilátás nyílik a naplementére és Athénra. A Hadrianus és az Erectheion híd íve egyaránt látványos, akárcsak Hippokratész oszlopa.

athens_monastiraki_mosque_view.jpg

A görögországi régészeti lelőhelyek felé haladva feltétlenül álljon meg a Parthenonnál, az ókori világ hét csodájának egyikében. Bár a Parthenon több mint háromezer éves, naponta háromszor nyitva áll a látogatók előtt. A kombinált jegy a legjobb ár, ha a héten a templom meglátogatását tervezi, mivel a helyszínen több fesztivált tartanak. További kiemelések a Pylos-templom, az Athena Nike-templom és a Demeter-templom. Ne felejtse el kombinálni az athéni utazását az Akropolisz és az Erectheion látogatásával.

athens_hill_of_the_muses_view.jpg

A görögországi utazásnak mindenképpen vannak hullámvölgyei, de akár egyedül utazik, akár családjával együtt, Görögországban sok látnivaló van. Az olyan szigetek, mint Lemnos, Chios, Zakynthos és Alorad a legnépszerűbb turisztikai célpontok. Ha Görögország szárazföldjére szeretne utazni, akkor a bérelt jármű nagyszerű lehetőség arra, hogy számos történelmi látnivalóhoz eljuttasson, és városnézésre Görögország szigetein.

A bejegyzés trackback címe:

https://travel-notes.blog.hu/api/trackback/id/tr2616574196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása